Kolumnit

Kuin Nätti-Jussin ja Karpon rakkauslapsi – tutustu paikallislehtiin maksutta perjantaihin saakka!

Saariselän Sanomienkin sisältö on maksuttomasti luettavissa Pureudu paikallisiin -kampajan aikana, kun luo tunnukset tai kirjautuu jo olemassa olevilla tunnuksilla haluamansa lehden verkkosivuille.

Hyvä paikallislehti on kuin Karpon ja Nätti-Jussin yhteinen lapsi: tutkiva totuudenetsijä ja herkullinen tarinaniskijä. Se tunnistaa paikkakunnan tärkeät ajankohtaiset asiat ja osoittaa niitä tarvittaessa sormella, mutta se myös muistaa alueensa historian ja sen kiinnostavat persoonat ja tarinat.

Sekaan voisi heittää vielä vähän hyväntahtoisempaa versiota Ulla Taalasmaasta ja hiukkasen Havukka-ahon ajattelijaa, niin saadaan täydellinen paketti, ympäröivän lähiseudun asioista omalla vinkeällä näkökulmallaan kertova paikallinen lehti.

Kunnon paikallislehti ei maalaa taivaanrantaa muttei myöskään piruja seinille. Se päättää itse, mitä aiheita käsittelee eikä lakaise vaikeita asioita maton alle. Se on vähän piikkinä lihassa, mutta myös ensimmäisenä ottamassa sitä piikkiä pois, kun aika on.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tuoreen tutkimuksen mukaan sanomalehtiin luotetaan. Sanomalehdet ovat suomalaisten mielestä luotettavimpia, riippumattomimpia ja asiantuntevimpia medioita, selvästi televisiota ja radiota ja kilometrejä sosiaalista mediaa edellä.

Pureudu paikallisiin -kampanjan aikana voi tutustua paikallislehtiin ympäri Suomea.

Paikallislehti on vielä erityistapaus, sitä tekevät täysin paikalliset ihmiset. He ovat osa yhteisöä, josta kertovat, vaikka se voi olla hankalaakin. Eräs paikallislehden päätoimittaja kuvaili kerran, että paikallislehden pitää toimia kuin perhe ruokapöydässä. Vaikeatkin asiat otetaan tarvittaessa esiin, mutta lopuksi pystytään kuitenkin istumaan saman pöydän ääreen.

Hyvä paikallislehti on myös persoona, jokainen omanlaisensa, omaan ympäristöönsä sujuvasti kuuluva osa yhteisöä. Hilla Groupilla on 15 paikallislehteä sekä nippu kaupunki- ja matkailulehtiä pitkin pohjoista Suomea. Joukosta ei löydy kahta samanlaista. Sen voi todistaa Pureudu paikallisiin -teemaviikolla, jolloin paikallislehtiin voi tutustua maksuttomasti perjantaihin 15. syyskuuta saakka.

Hillan lehtiä pääsee lukemaan kahdeksi viikoksi, kunhan tekee tunnukset tai jos tunnukset jo on. Olit sitten kiinnostunut Enontekiön, Kuhmon tai vaikka Vetelin asioista, nyt on aika kokeilla ja ihastua paikalliseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kirjoittaja on Hilla Groupin paikallislehtien tuottaja.

Kuinka Pureudu paikallisiin toimii?

Hilla Groupin paikallislehtiin pääset tutustumaan Uutismedian liiton Pureudu paikallisiin -kampanjan aikana. Kaikkien Hillan lehtien sisältö on maksuttomasti luettavissa, kun luo tunnukset tai kirjautuu jo olemassa olevilla tunnuksilla haluamansa lehden verkkosivuille.

Mukana ovat Hillan lehdistä Enontekiön Sanomat, Haapavesi-lehti, Inarilainen, Kalajokilaakso, Kalajokiseutu, Kittilälehti, Kuhmolainen, Lestijoki, Luoteis-Lappi, Meän Tornionlaakso, Nivala-lehti, Perhonjokilaakso, Sompio, Sotkamo-lehti ja Ylä-Kainuu.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä