Ihmiset 

Sanna Auer on Kauneushuone Mimosan yrittäjä. Kuva: Elina Melamies

Sodankylän Likiliikkeet – Kauneushuone Mimosan Sanna Auer: ”Likiliikkeessä on mukavaa pöhinää”

Esittelemme Sodankylässä toimivia Likiliikkeitä. 21. yrityksenä vuorossa on Kauneushuone Mimosa. Kysymyksiin vastasi yrittäjä Sanna Auer.

Miten löysit oman alasi?

Jo lukioaikana kosmetologin ammatti kiinnosti. En hakeutunut silloin koulutukseen, sillä kosmetologina toimiminen olisi tarkoittanut myös yrittäjyyttä ja se ei 1990-luvun laman aikana houkutellut. Opiskelin kaupan ja hallinnon alaa ja työskentelin erilaisissa tehtävissä, muiden muassa projekteissa sekä Sompion ilmoitusmyyjänä, josta sitten silloinen ystäväni houkutteli oppisopimusopiskelijaksi Kauneushoitola Lindaan Maria Liisa Kavakan oppiin.

Entä miten sinusta tuli yrittäjä?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kosmetologeista suurin osa työskentelee yrittäjänä joko vuokratuolilla tai omassa liikkeessään, joten yrittäjyys oli itsestäänselvää. Valmistuin kosmetologiksi 2014 ja 2015 perustin oman yrityksen.

Milloin ja miksi lähdit mukaan Likiliikkeeseen?

Ennen kuin Likiliike tuli Sodankylään, kollegani oli mukana Rovaniemen Likiliikkeessä ja minusta toiminta kuulosti hyvältä. Lähdin mukaan 2020, kun Likiliike oli ollut noin vuoden Sodankylässä.

Mitä hyötyä yritykselle on Likiliikkeeseen kuulumisesta?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Likiliike on paikallinen verkosto ja yhteisö. Likiliikkeen avulla saa näkyvyyttä, sillä oma markkinointi tahtoo jäädä muun työn jalkoihin. Likiliike -lahjakortit käyvät maksuvälineenä. Minusta Likiliikkeessä on mukavaa pöhinää.

Millä tavalla Likiliikkeet poikkeavat muista Sodankylässä toimivista yrityksistä?

Likiliikkeet ovat paikallisia yrityksiä ja Likiliike ajaa sitä että raha jäisi paikkakunnalle. Ulkoisesti Likiliikkeen tunnistaa violetista tarrasta oven vieressä.

Miksi sodankyläläisen kannattaa suosia Likiliikkeeseen kuuluvia yrityksiä, vaikka tuotteita saisi mahdollisesti edullisempaan hintaan tilaamalla netistä?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jos haluamme että Sodankylässä pysyy kivijalkamyymälät ja palvelut, niitä pitää käyttää. Suosimalla paikallisia yrityksiä luot myös työpaikkoja. Myös takuuasiat ja tuotteen vaihtamiset ovat helpompia hoitaa paikallisessa liikkeessä.

Mikä on Kauneushuone Mimosan paikallinen erikoisuus, jota ei ole mahdollista ostaa muualta?

Ei ole varsinaista paikallista erikoisuutta, mutta teen käsittääkseni ainoana hiustenkasvua aktivoivaa hiuspohjan mikroneulausta täällä Sodankylässä. Olen myös yksi Yin Your Skin Pro Advanced -kosmetologi. Meitä on vain 24 kosmetologia Suomessa, eli teen kosmeettista gua sha -hoitoa kasvoille.

Millaisena näette yrityksenne tulevaisuuden?

Näen yrityksen tulevaisuuden valoisana siinä mielessä, että hoitavia käsiä ei voi netin avulla korvata. Uskon luotettavaan kotimaiseen kosmetiikkaan ja siihen että jatkossakin asiakkaat kääntyvät ammattilaisen puoleen kosmetiikkaostoksissa, eivätkä tilaa summanmutikassa tuotteita ulkomailta.

Yrityksenne terveiset asiakkaillenne ja Sodankylän muille yrittäjille?

Kiitos rakkaat asiakkaat, että saan tehdä tätä työtä. Tsemppiä kaikille yrittäjille: pidetään lippu korkealla!

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä