Ihmiset 

Lapin Talotekniikka muutti ostamansa Vesi-Ollin tiloihin vappuna. Torstaina myymälässä vietettiin energiansäästöpäivää. Varsinaisia avajaisia vietetään syksyllä, toimitusjohtaja Markus Lammi, taloushallinnossa työskentelevä Jasmiina Iivari ja myymäläpäällikkö Pekka Kumpula kertovat. Kuva: Elina Melamies

Sodankylän Likiliikkeet – Lapin Talotekniikan Markus Lammi: Työskentely omalla kotikylällä kiinnosti meitä

Esittelemme Sodankylässä toimivia Likiliikkeitä. Vastausvuorossa on Lapin Talotekniikka. Kysymyksiin vastasi toimitusjohtaja Markus Lammi.

Miten löysit oman alasi?

– Lukion jälkeen ei ollut vielä varmaa tietoa mitä lähtisin opiskelemaan. Isä yrittäjänä kannusti kaupalliselle alalle, joten ensin hain ja pääsinkin opiskelemaan liiketaloutta. Pari vuotta meni armeijassa ja töissä.

Kaverini Ville ja Joni Iivari olivat opiskelleet putkimiehiksi, ja heidän kokemustensa perusteella päätin lähteä samalla alalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Entä miten sinusta tuli yrittäjä?

– Oulusta ammattikorkeasta LVI-insinööriksi valmistumisen jälkeen mietittiin puolison kanssa, jäädäänkö Sodankylään vai muutetaanko kaupunkiin. Kotikylä tuntui paremmalta vaihtoehdolta.

Iivarit olivat tehneet reissutöitä paljon ja omalla kotikylällä työskentely kiinnosti. Päätimme yhdessä perustaa yrityksen.

Milloin ja miksi lähditte mukaan Likiliikkeeseen?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Vuonna 2020 meidät palkittiin Sodankylän vuoden yrityksenä. Samana iltana nimettiin uudet Likiliikkeet. Arvostimme liikkeen yhdessä tekemisen meininkiä ja halusimme matkaan.

Mitä hyötyä yritykselle on Likiliikkeeseen kuulumisesta?

– Likiliike järjestää tapaamisia ja koulutuksia, joissa olemme olleet matkassa. On mainoskampanjoita ja tapahtumia, joihin pääsemme osallistumaan. Likiliike-lahjakortilla on myös maksettu meidän liikkeessämme.

Millä tavalla Likiliikkeet poikkeavat muista Sodankylässä toimivista yrityksistä?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Meillä kaikki työntekijät asuvat paikkakunnalla. Asiakas tietää, että olemme paikallisia, ja veroeuromme maksetaan omalle kylälle. – Ei Etelä-Suomeen tai ulkomaille.

Miksi sodankyläläisen kannattaa suosia Likiliikkeeseen kuuluvia yrityksiä, vaikka tuotteita saisi mahdollisesti edullisempaan hintaan tilaamalla Internetistä?

– Ostamalla Likiliike -yritykseltä asiakas varmistaa että palvelun tai tuotteen ostamalla raha jää omalle kylälle. Ylläpidämme Sodankylän elinvoimaisuutta.

Mikä on Lapin Talotekniikan paikallinen erikoisuus, jota ei ole mahdollista ostaa muualta?

– Olemme ainoa yritys Sodankylässä josta saa lvi-, sähkö- ja kylmäasennukset sekä tarvikkeet saman katon alta.

Millaisena näette yrityksenne tulevaisuuden?

– Olemme vuodesta 2011 jatkuvasti kouluttautuneet ja kehittäneet toimintaamme. Lähdimme liikenteeseen putkiasennusliikkeenä. Nyt teemme myös kylmäasennuksia, sähköä, ohutpeltitöitä, timanttiporauksia, ilmanvaihtokanavien puhdistuksia ja öljypoltinhuoltoja.

Aiomme jatkaa samaa rataa että pystyisimme palvelemaan asiakkaita monipuolisesti.

Yrityksenne terveiset asiakkaillenne ja Sodankylän muille yrittäjille?

– Kiitoksia asiakkaille palvelujemme käyttämisestä. Pidetään yhdessä lippu korkealla Sodankylässä.

Tämä on hyvä paikka elää.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä