Paikallisuutiset
Suolipakettikoulutus poronteurastajille ja metsästäjille
Metsästäjä saa myydä lihaa suoraan kuluttajille ja kauppoihin. Pohjoisessa se on osa ruokaturvaa, kuten porokin. Paikallinen tuotanto varmistaa ruuan saatavuutta kriisitilanteissakin. Poronlihasta suurin osa päätyy markkinoille paliskuntien tai poromiesten osuuskuntien omistamien poroteurastamoiden kautta. Niissä teurastustyön suorittavat poromiehet itse. Eläinlääkäri tarkastaa elävät eläimet ennen teurastusta sekä ruhot ja elimet teurastuksen jälkeen.
Teurastajia koulutetaan verkossa 23.5. Koulutus on maksuton ja se on suunnattu poroteurastajille. Porojen terveyttä käsittelevä koulutus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille, ja erityisen hyödyllinen poromiehille. Koulutus tuo tietoa hirvieläinten terveydestä myös metsästäjille.
Joulukuussa ast