5 lahjaideaa miehille, jotka pitävät tekniikasta

Erilaiset elektroniset laitteet ja työkalut ovat usein varma valinta miehen lahjaksi. Muiden voi olla kuitenkin vaikea keksiä juuri sellaista teknistä vempainta, joka olisi napakymppi omalle miehelle, isälle tai veljelle.

Ennen lahjan hankkimista olisikin hyvä seurata ja kuunnella miehen arkea, jos sitä kautta saisi vinkin jostain halutusta laitteesta. Alapuolella käymme läpi viisi kohtalaisen varmaa lahjaideaa tekniikasta pitäville miehille.

Tuulilasinpyyhkimet autoilijalle

Jos miehellä on auto, hänen pitää aika-ajoin päivittää siihen myös tuulilasinpyyhkimet. Tuulilasinpyyhkimet kuluvat käytössä, joten hyvätkään sulat eivät kestä loputtomiin varsinkaan talven ankaria olosuhteita. Omaan autoon parhaat pyyhkijänsulat löytyvät esimerkiksi Trodo.fi-verkkokaupasta. Pyyhkijänsulkia ostettaessa onkin aina syytä tarkistaa, millaiset sulat autoon käy, sillä eri sulat käyvät eri automerkkeihin ja -malleihin.

Pyyhkijänsulkia vaihtaessa kannattaa myös kiinnittää huomiota kiinnitysmekanismiin, sillä erilaisilla pyyhkijöillä on eri kiinnitysratkaisut. Esimerkiksi koukkukiinnityksellä varustetut pyyhkijät eivät välttämättä sovi painokiinnityksellä varustettuihin autoihin. Trodo auttaa löytämään sopivat sulat myös rekisterinumeron mukaan, jotta jokainen lahjan ostaja voi olla varma sulkien sopivuudesta.

On myös hyvä tarkistaa sulkien joustavuus ja pyyhintäteho, jotta ne toimivat tehokkaasti erilaisissa sääolosuhteissa. Ja jos pyyhkijänsulat tuntuvat huonolta lahjaidealta, esimerkiksi Trodo tarjoaa netissä myös kaikki muut varaosat autoon.

Kojelautakamera

Autokamera eli kojelautakamera on erinomainen lahjaidea miehelle, joka arvostaa turvallisuutta ja tekniikkaa. Kojelautakamerat yleistyvät vauhdilla, sillä esimerkiksi kolaritilanteissa ilman videota ollaan sana sanaa vastaan -tilanteessa. Kojelautakamera tekeekin siltä osin autolla ajamisesta huolettomampaa. Autokamera on siis käytännöllinen lahjaidea, joka parantaa ajoturvallisuutta ja tuo mielenrauhaa.

Sopivaa autokameraa valittaessa kannattaa ottaa huomioon, ettei kojelautakameran asennus ole välttämättä aina helppoa. Kameroihin tulisikin tutustua etukäteen hieman ja ottaa myös lahjansaajan auto huomioon valinnassa. Lisäksi kannattaa tarkistaa kameran kuvanlaatu ja tallennuskapasiteetti. Kojelautakamerat ja auton varaosat voi löytää myös Black Friday -tarjouksista huomattavan edulliseen hintaan.

Puhelinta tarvitsee jokainen

Uusi älypuhelin on usein täydellinen lahja tekniikasta pitävälle miehelle. Tällä hetkellä esimerkiksi iPhone 14 ja Samsung Galaxy S23 tarjoavat huippuluokan suorituskykyä, vaikuttavia kameroita ja muutoinkin innovatiivisia ominaisuuksia. Näissä puhelimissa on uusin prosessoriteknologia, joka takaa sujuvan käyttökokemuksen, sekä korkearesoluutioiset näytöt, jotka sopivat niin työ- kuin viihdekäyttöön.

Viimeisimpien puhelinmallien ennennäkemättömän hyvät kamerajärjestelmät mahdollistavat ammattilaistason valokuvauksen ja videoinnin ilman, että mukanaan tarvitsee kuljettaa järjestelmäkameraa. Uusien ominaisuuksien ansiosta uusi älypuhelin on varmasti positiivinen yllätys ja tarjoaa miehelle myös mielenkiintoista puuhaa ainakin muutamiksi illoiksi.

Airfryer ruoanlaitosta pitävälle miehelle

Monet miehet pitävät ruoan grillaamisesta, vaikkei keittiötouhut muutoin jaksaisikaan vetää puoleensa. Tirisevässä grillilihassa on jotain eri tavalla äijämäistä. Viime vuosina moni mies on löytänyt myös ruoanlaiton airfryerin avulla. Airfryerissä saa kätevästi ja helposti aikaiseksi esimerkiksi herkulliset ranskanperunat. Laite soveltuu erinomaisesti myös kanan, kalan ja kasvisten kypsentämiseen.

Airfryerin nopea kuumennus ja tarkka lämpötilan säätö mahdollistavat täydellisen kypsyysasteen saavuttamisen ilman ylimääräistä rasvaa, mikä tekee siitä terveellisemmän vaihtoehdon perinteiselle friteeraukselle. Airfryer onkin täydellinen lahja, joka yhdistää helppokäyttöisyyden ja terveellisyyden. Airfrerin maine on siis epäterveellisempi, kuin mikä totuus on.

Onko jo aika älykellolle?

Älykellosta voi olla paljon hyötyä esimerkiksi intohimoisesti kuntoilevalle tai terveydentilaansa aktiivisesti seuraavalle. Älykelloista esimerkiksi Apple Watch Series 8 tai Samsung Galaxy Watch 5 voivat olla tällä hetkellä nappiostos monille tekniikasta pitäville miehille. Kaikki miehet eivät välttämättä kuitenkaan halua enää pitää ranteessaan kelloa, joten tätä lahjaideaa olisi hyvä pystyä varovaisesti tunnustelemaan ennen ostopäätöstä.