K-Raudan kevätmarkkinat kokoaa yli 20 rakennusalan asiantuntijaa Sodankylään ja Ivaloon

Tällä viikolla on todella ainutlaatuinen tilaisuus kysellä rakennusalan asiantuntijoilta omaan kotiin tai vapaa-ajanasuntoon liittyviä asioita, kun K-Rauta järjestää kevätmarkkinat Ivalossa (helatorstaina 18.5.) ja Sodankylässä (pe 19.5.) kello 10-17.

Jouko Strand vertaa kevätmarkkinoita jopa pieniin messuihin, siksi paljon rakennuslan asiantuntijoita on paikalla.

Oli sitten kyse tavanomaisesta kunnostamisesta, remontoimisesta tai uuden rakentamisesta, niin harvoin on tällaista asiantuntijajoukkoa samaan aikaan samassa paikassa palvelemassa alueen asukkaita.

- Yhtenä teemana meillä on energian säästäminen, esimerkiksi rakennusten lisäeristämisen kautta. Saimme paikalle neljän eri eristefirman edustajat kertomaan erilaisista mahdollisuuksista, K-Raudan kauppias Jouko Strand kertoo.

K-Raudan palveluihin kuuluu esimerkiksi puhallettavan ekovillan asennuskoneen lainauspalvelu. Eli lisäeristeen voi laittaa itse, ja näin säästää kokonaiskustannuksista.

- Eristeratkaisut ovat kehittyneet huimasti viime aikoina niin seiniin kuin yläpohjaan, Strand jatkaa.

Yhteensä tuhansia ihmisiä

K-Raudan kevätmarkkinoille Sodankylään ja Ivaloon odotetaan yhteensä tuhansia ihmisiä. Rakennusalan tuotteiden ja alan ammattilaisten lisäksi paikalla on kaksi keittiömestaria tarjoamassa pyttipannua sekä hattaraa. Eli käytännössä kauppaliikkeisiin rakentuu pienimuotoiset messut.

- Ennen korona-aikaa meillä oli grillimakkaroita, ja silloin makkaroita saattoi mennä vastaajissa tapahtumissa yli 3000, Strand muistaa.

Kevät on hyvää aikaa tarkistaa oman asuintalon tai vapaa-aikarakennuksen kunto.

- Ovatko esimerkiksi rännit kunnossa ja katto. Meillä on kolmen eri kattotehtaankin edustajat kertomassa ideoita kattoremonttiin, kauppias jatkaa.

Niin kuin markkinameininkiin kuuluu, kullakin tuotemerkillä on juuri nyt myös markkinatarjouksia. Yhtenä esimerkkinä vaikkapa Woodexin puuöljy, mistä 2,7 litran normaalihinta on 35,50 euroa, mutta markkinahinta vain 19,90 €.

- Juuri nyt lumien sulettua on paras aika vaikkapa terassien öljyämiseen. Öljyämisen kautta puu säilyy hyvännäköisenä pitkään.

Kevätmarkkinoilla on paikalla maalitehtaan värisuunnittelija paikalla antamassa vinkkejä värin ja maalilaadun valintaan sekä maalausvälineiden asiantuntija opastaa ja neuvoo oikeanlaisten maalaustyövälineiden valinnassa.

Markkinapäivillä kävijöiden kesken arvontaan 799 euron arvoinen Cello Family 5iX kaasugrilli. Arvontoja on yksi kummassakin myymälässä.

Tutustu tarkemmin K-Raudan palveluihin >>

- Tervetuloa palvelevaan K-Rautaan, Jouko Strand sanoo.