Kannattaako yritysrahoitus ja mitä sillä voi maksaa?

Tämän hetken haastavassa taloustilanteessa monessa yrityksessä saatetaan miettiä yritysrahoituksen hyödyntämistä. Onko se järkevää ja mihin kaikkeen sitä on mahdollista käyttää?

Tämän hetken haastavassa taloustilanteessa monessa yrityksessä saatetaan miettiä yritysrahoituksen hyödyntämistä. Onko se järkevää ja mihin kaikkeen sitä on mahdollista käyttää?

Yritysten toiminnassa tulee väistämättä vastaan tilanteita, joissa ulkopuolinen rahoitus on tarpeen. Itse asiassa harva yritys pystyy kasvamaan tehokkaasti ilman ulkopuolista yritysrahoitusta, joka tuo tarvittavaa lisäpontta kehitykseen.

Elinkaarensa aikana yritykset törmäävät sekä haasteisiin että mahdollisuuksiin, jotka vaativat reagointia. Yhteistä näille on usein se, että päätöksiä on tehtävä nopeasti, jotta haluttu lopputulos on mahdollinen. Lisäksi päätösten mukaisten toimenpiteiden toteuttamiseen tarvitaan rahaa. Kyse voi yhtä hyvin olla tärkeästä investoinnista kuin hetkellisesti tiukentuneen taloustilanteen ratkaisemisesta.

Yritysrahoitus tarkoittaa kaikkia niitä keinoja, joilla yritys voi hankkia rahaa liiketoimintansa tarpeisiin. Yleensä ensimmäinen mielikuva yritysrahoituksesta on yrityslaina, mutta yritysrahoitusta on yhtä lailla myös laskurahoituspalvelun tai yritysluottokortin käyttäminen.

Yritysrahoitus ratkaisee monenlaiset haasteet

Yritysrahoituksen eri keinot mahdollistavat sen, että yritys pystyy toteuttamaan liiketoiminnalleen kriittiset toimenpiteet juuri oikeana ajankohtana. Liiketoiminnan on toki oltava lähtökohtaisesti kannattavaa, mutta yritysrahoituksen erilaisilla muodoilla sitä voi tukea ja vauhdittaa.

Yrityslaina sopii hyvin monenlaisiin käyttötarkoituksiin yritystoiminnassa. Sitä voi hakea toivomalleen lainasummalle ja laina-ajalle. Haettaessa tulee kuitenkin ilmoittaa lainan pääasiallinen tarkoitus, joka voi olla muun muassa: suuremman investoinnin toteuttaminen – esimerkiksi työhön tarvittavien koneiden ja toimitilojen hankkiminen, työntekijöiden palkkaaminen, varaston täyttäminen, käyttöpääoman riittävyyden varmistaminen tai aiemman velan uudelleen rahoittaminen.

Pienempiin rahoitustarpeisiin yritykset voivat käyttää yritysluottokorttia, jonka luottoraja määritellään asiakaskohtaisesti. Sen avulla on helppo rahoittaa erilaiset toistuvat kustannukset, kuten työvälineiden hankinnat, matkustuskulut ja muut päivittäiset kulut.

Laskurahoitus eli factoring puolestaan on järkevä yritysrahoituksen muoto silloin, kun tavoitteena on varmistaa sujuva kassavirta. Laskurahoitusta hyödyntämällä yritys saa rahaa asiakkaille lähetettyjä erääntymättömiä myyntilaskuja vastaan, jolloin myyntisaatavia ei tarvitse odotella eräpäivään saakka. Rahat yritys voi käyttää vapaasti valitsemaansa tarkoitukseen.

Yritysrahoitus kannattaa aina kilpailuttaa

Kun yritysrahoituksen hankkiminen tulee ajankohtaiseksi, on tärkeää muistaa vertailla eri rahoitusvaihtoehtoja keskenään. Ensin kannattaa puntaroida, mikä yritysrahoituksen muoto olisi tilanteessa toimivin. Kun tämä on selvillä, on aika kilpailuttaa kyseisen rahoituksen tarjoajat keskenään: vain niin voit varmistua siitä, ettet maksa turhia kuluja ja löydät yrityksellesi sopivimman ratkaisun.

Sortterilla voit kilpailuttaa niin yrityslainat ja luottokortit kuin laskurahoituspalvelutkin. Sinun ei siis tarvitse käyttää kallista työaikaasi tarjousten pyytämiseen erikseen jokaiselta rahoitusta tarjoavalta toimijalta, vaan saat kerralla vertailukelpoiset tarjoukset kaikilta palvelussamme mukana olevilta yritysrahoittajilta.

Kauttamme voit saada vakuudetonta yrityslainaa jopa 250 000 euroon saakka, 1–36 kuukauden maksuajalla. Lisäksi voit löytää itsellesi sopivimman yritysluottokortin luottokorttivertailustamme sekä kilpailuttaa laskurahoituspalvelut helposti ja nopeasti.

Yritysrahoituksen kilpailuttaminen Sortterilla on pieni vaiva, mutta tuo parhaimmillaan suuren hyödyn. Kilpailuttaminen ei vielä sido sinua mihinkään, joten voit kokeilla sitä jo tänään. Nopeimmillaan saat rahoituksen käyttöösi jo samana päivänä.