Lainojen yhdistäminen kannattaa - yhdistä lainat ja säästä kuluissa

Lainojen yhdistäminen voi säästää jopa tuhansia euroja.

Lainojen yhdistely on suosittu lainatuote, jota suurin osa pankeista tarjoaa kuluttajille. Yhdistelylainan avulla kuluttaja voi säästää merkittävästi lainojen kuluissa, kun uudella edullisemmalla lainalla maksetaan kalliimmat lainat pois.

Lainojen yhdistäminen tuo säästöä, sillä pankit tarjoavat isompaan lainasummaan alhaisempaa korkoa. Jos kuluttajalla on kaksi tai useampi vakuudeton laina käytössä, kannattaa usein velat yhdistää yhdeksi isommaksi lainaksi.

Pankit tarjoavat lainaa velkojen yhdistämiseen 1 000 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti. Lainassa ei ole kappalemäärästä rajoitetta, kuinka monta velkaa voidaan yhdistää yhdeksi. Tällöin voidaan yhdistää niin monta lainaa kun halutaan, kunhan euromääräinen lainasumma ei ylitä pankin tarjoamaa lainasummaa.

Yhdistä pankkilainan avulla pienet lainat yhdeksi

Lainojen yhdistämisessä korko on edullisempi kuin pienten osamaksujen ja luottokorttivelan, koska pankit tarjoavat edullisempaa lainan korkoa suurempaan lainasummaan. Koron lisäksi lainan kustannukset laskevat yhdistelylainassa, kun maksettavana on vain yhden lainan kiinteä tilinhoitomaksu useamman sijaan.

Moni yhdistelylainaa nostava yhdistää vähintään 5 lainaa kerralla yhdeksi - tyypillinen määrä pienvelkojen yhdistämiseen on 5 - 15 lainaa. Jo pelkkä tilinhoitomaksujen euromäärä voi näissä pienissä lainoissa olla yhteensä yli 100 euroa kuukaudessa ja 1200 euroa kuukaudessa. Yhdistelylainan avulla tilinhoitomaksu lainoissa saadaan 5 - 10 euron kuukausitasolle, joka pelkästään voi tarkoittaa vuositasolla yli 1000 euron säästöjä.

Lainan korko on asiakaskohtainen, joten lainan koron saa selvitettyä pyytämällä lainatarjousta pankeista. Myös yhdistelylainan korossa on suuria eroja eri pankkien välillä, joten korko on hyvä vertailla aina ennen lainan nostamista.

Pankit antavat edullista yhdistelylainaa ilman vakuuksia 1 000 - 60 000 eurolle. Lainan korko on alkaen 4%, mutta osa pankeista tarjoaa yli 10% vuosikorolla yhdistelylainaa.

Tulot vaikuttavat tarjottuun lainasummaan ja korkoon

Pankista voi saada vakuudetonta lainaa velkojen yhdistämiseen jopa 60 000 euroon asti. Lainasummaan vaikuttaa paljon hakijan työtulojen määrä sekä nykyisten velkojen määrä.

Suuremmilla tuloilla voidaan yhdistää suurempia lainasummia. Lainoja voidaan yhdistellä (https://nordsek.com/yhdista-lainat/) tarvittava määrä esimerkiksi 2 - 15 lainalle, kunhan lainasumma ei ylitä tarjottua lainamäärää.

Lainan korkoon vaikuttaa samat asiat kuin annettuun lainamäärään. Sitä suurempi lainasumma on, sitä alhaisempi korkotaso voidaan saada lainojen yhdistämiseen.

Rinnakkaishakija parantaa lainaehtoja

Vakuudetonta yhdistelylainaa voidaan saada pankista tuloista riippuen yhdellä takaajalla jopa 60 000 euroa. Usein kuitenkin lainasummaa saadaan ylöspäin ja korkotasoa alaspäin, kun lainalle lisätään toinen rinnakkaishakija.

Rinnakkaishakija toimii lainassa toisena takaajana - ja vastaa omalla henkilötakauksella lainan takaisinmaksusta. Usein toinen takaaja on perheenjäsen tai puoliso, mutta se voi olla kuka tahansa läheinen henkilö.

Pankit antavat paremmat lainaehdot kahdella takaajalla, sillä tällöin hakijoiden yhteiset tulot ovat suuremmat ja takaisinmaksu riski pienenee.

Yhdistä lainat ja maksa ensin kalliit lainat pois

Pankki voi tarjota lainasummaa lainojen yhdistämiseen, joka ei riitä kaikkien velkojen maksuun. Mikäli annetun lainatarjouksen korko ja kustannukset ovat halvempia kuin kalliimpien käytössä olevien lainojen, kannattaa uudella yhdistelylainalla maksaa kaikki kalleimmat lainat pois.

Ennen lainan hakemista on hyvä koota kaikki nykyiset lainat yhteen ja laittaa ne edullisuus järjestykseen todellisen vuosikoron perusteella. Tällöin on helppo arvioida, mitkä lainat kannattaa ensin maksaa pois.

Usein helpointa on, mikäli yhdistelylainalla saadaa maksettua kaikki muut lainat pois. Tällöin takaisinmaksu lainalle on hyvin helppoa, kun kuukaudessa on vain yksi eräpäivä useiden eräpäivien sijaan.

Selvitä edullisin pankki lainojen yhdistämiseen Nordsekin avulla

Lainojen yhdistäminen on nopeaa ja helppoa nykyään, sillä pankit tarjoavat valmiina lainatuotteena velkaa muiden lainojen poismaksuun. Jos sinulla on käytössä kalliita pikavippejä, osamaksuja, kulutusluottoa tai luottokorttivelkaa - säästät todennäköisesti lainoja yhdistämällä.

Nordsekin avulla voit kilpailuttaa vakuudettomien lainojen tarjoajat nopeasti maksuttoman verkkohakemuksen avulla. Lainan kilpailuttaminen ei sido mihinkään, joten voit tarkastaa tarjolla olevat rahoitustarjoukset milloin vain muutamassa minuutissa.

Myös pieniä lainasummia voi yhdistää

Lainojen yhdistäminen ei tarvitse olla suurille lainasummille, sillä voit yhdistää myös pieniä lainasummia alle 5000 eurolla yhdeksi lainaksi. Tärkeintä on se, että käytössä on useampi laina, johon voidaan saada pankista edullisempi korko.

Nordsekin avulla voidaan kilpailuttaa kaikki vakuudettomat lainat 1000 eurosta ylöspäin, joten se sopii myös pienten lainojen kilpailuttamiseen. Yleinen virhe pienissä lainoissa on nostaa ensimmäinen tarjolla oleva laina käyttöön, eikä tehdä huolellista hintavertailua.

Kun käytössä on useita pieniä luottoja, voi lainojen kustannukset kohota yllättävän korkeaksi. Tällöin lainan kuukausierästä suurin osa maksuista kohdistuu korkoon ja kuluihin - eikä lainan lyhentämiseen. Laskemalla lainan kustannuksia voidaan velka maksaa nopeammin takaisin - tällöin suurempi osa maksuista kohdistuu lyhennyksiin, ei korkokuluihin.