Paikallisuutiset

Paihalas Breweryn oluet kypsyvät huokoisissa tammitynnyreissä, joissa on aikaisemmin säilytetty punaviiniä. Laaduntarkistus tapahtuu maistelemalla ja tekemällä tarkkoja muistiinpanoja kunkin tynnyrin sisällön kehittymisestä.

”Maku saattaa olla yllätys, jos on tottunut vain markettioluisiin” – Samuli Koivistoinen perusti Sodankylään villiolutpanimon, jonka avajaisia vietetään kesäkuun alussa

Paihalas Breweryn käsityöläisoluet saavat makunsa lappilaisista villiyrteistä ja marjoista. Pelkästään villioluita tuottava panimo on ainoa laatuaan koko Suomessa ja siihen on syynsä.

– Kaikki vaatii hirvittävän paljon aikaa, mutta nyt alkaa viimein näkyä valoa tunnelin päässä, Samuli Koivistoinen toteaa.

Paihalas Breweryn avajaispäivä on lyöty lukkoon ja myyntiin tulevat ensimmäiset oluet ovat pulloissa tasapainottumassa. Esillä olevia pulloja koristavat vielä etikettien koeversi

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä