Matkavinkit Lapin seudun asukkaille: Euroopan piilotetut aarteet

Euroopassa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että valinnan vaikeus voi yllättää. Onneksi Guide to Europen parhaat pakettimatkat tarjoavat loistavan tavan tutustua tähän upeaan mantereeseen vaivattomasti ja edullisesti. Tässä artikkelissa käsittelemme muutamia vähemmän tunnettuja, mutta ehdottomasti vierailun arvoisia kohteita sekä annamme vinkkejä autonvuokraukseen ja paikallisten herkkujen maisteluun.

Unohdetut kohteet

Vaikka suurimmat kaupungit ovat aina suosittuja matkakohteita, Euroopasta löytyy myös monia piilotettuja helmiä. Itävallan Alpeilla voit vierailla pienissä kylissä ja nauttia upeista vuoristomaisemista. Portugalin Lissabonin ulkopuolella sijaitsevat Sintra ja Cascais tarjoavat viehättäviä maisemia ja historiallisia nähtävyyksiä. Puolan maaseudulla Białowieżan metsä ja viehättävät pikkukylät houkuttelevat luonnonystäviä ja rauhaa kaipaavia matkailijoita.

Toinen vähemmän tunnettu, mutta upea matkakohde on Slovenian Blediä ympäröivä Juulianien Alpit. Tällä alueella voit patikoida kristallinkirkkaiden järvien ympärillä, tutustua upeisiin linnoihin ja nauttia raikkaasta vuoristoilmasta. Bled tarjoaa myös erinomaisia mahdollisuuksia melontaan, kalastukseen ja muihin ulkoaktiviteetteihin kauniissa maisemissa.

Yksi Euroopan unohdetuista helmistä on Liettuan Vilna. Tämä viehättävä kaupunki on täynnä historiallisia rakennuksia, taidegallerioita ja viehättäviä kahviloita. Vilnan vanha kaupunki on UNESCO:n maailmanperintökohde, ja sen kapeat kujat ja kauniit aukiot luovat ainutlaatuisen tunnelman. Kaupungin lähellä sijaitseva Trakai järvilinnoitus on myös ehdottomasti vierailun arvoinen.

Kulttuurielämykset

Kulttuurielämyksiä kaipaaville Parhaat pakettimatkat Euroopassa tarjoavat upeita mahdollisuuksia. Kreikan saarilla saarten välinen hyppiminen ja paikalliset ruokafestivaalit luovat lomaan ainutlaatuista tunnelmaa. Unkarin kylpyläkaupungeissa voit rentoutua kuumissa lähteissä ja nauttia perinteisiä unkarilaisia aterioita. Belgian keskiaikaiset kaupungit kuten Brugge ja Gent viehättävät historiastaan ja kauneudestaan kiinnostuneita matkailijoita.

Espanjan Andalusian alue on täynnä rikasta kulttuuria ja historiaa. Sevillan kaupunki tunnetaan flamencosta, härkätaisteluista ja kauniista maurilaisesta arkkitehtuurista. Granadan Alhambra-palatsi on upea esimerkki islamilaisesta taiteesta ja käsityöstä. Córdoban La Mezquita, alun perin moskeija ja nykyään katedraali, on yksi Euroopan upeimmista uskonnollisista rakennuksista.

Paikalliset herkut

Matkailu ei olisi täydellistä ilman paikallisten herkkujen maistelua. Ranskan viinitilat Bordeaux'ssa tai Burgundissa kutsuvat osallistumaan viininmaistajaisiin. Italian markkinoilla voit kokeilla tuoreita hedelmiä, juustoja ja leivonnaisia suoraan paikallisilta tuottajilta. Saksassa taas olutfestarit, kuten Oktoberfest, tarjoavat mahdollisuuden kokea paikallista kulttuuria ja nauttia herkullisesta ruoasta ja juomasta.

Parhaat autoreitit

Yksi parhaista tavoista tutustua Eurooppaan on vuokrata auto. Ranskan Riviera tarjoaa henkeäsalpaavia rannikkonäkymiä Nizzasta Monacoon ajaessa. Irlannin Wild Atlantic Way vie sinut upeiden maisemien halki pieneen kalastajakylään. Italian Amalfin rannikko ihastuttaa kauniilla merenrantakaupungeillaan ja mutkaisilla teillään. Näillä reiteillä Parhaat pakettimatkat Euroopassa tarjoavat ikimuistoisia elämyksiä.

Käytännön vinkit auton vuokraukseen

Kun suunnittelet ajomatkaa Euroopassa, on tärkeää valita oikea auto matkareittisi mukaan. Pienemmät autot sopivat kaupunkiajoon, kun taas suuremmat ajoneuvot ovat parempia pitkille matkoille isommalla seurueella. Ajaessa kannattaa käyttää GPS-laitteen lisäksi myös paperikarttoja siltä varalta, että tekniikka pettää. Muista myös varmistaa, että autovuokraamolla on kattava vakuutuskäytäntö mahdollisten ongelmien varalta.