Ihmiset

Sodankylän Likiliikkeet, osa 14: Arctic Engineering

Ville Häkkinen: Likiliikkeeseen kuulumalla voi osoittaa rakkautta kotiseutuun

Tässä juttusarjassa esittelemme Sodankylässä toimivia Likiliikkeitä. Neljäntenätoista yrityksenä vuorossa on Arctic Engineering. Kysymyksiin vastasi yrittäjä Ville Häkkinen.

Milloin ja miksi lähditte mukaan Likiliikkeeseen?

– Lähdimme mukaan helmikuussa 2020, eli aika pian Likiliikkeen 2019 loppuvuodesta tapahtuneen perustamisen jälkeen. Minulle paikallisuus ja palveluiden säilyminen on tärkeää, joten ensimmäisistä Likiliikkeen perustamishuhuista lähtien oli selvää että liitymme mukaan toimintaan.

Mitä hyötyä yritykselle on Likiliikkeeseen kuulumisesta?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Likiliikkeeseen kuulumalla yritys kertoo asiakkaille sitoutuvansa paikallisen toiminnan ylläpitoon ja kehittämiseen. Tätä vastaan yritys saa asiakkaikseen paikallisuutta arvostavia kuluttajia ja toisia yrityksiä.

Ei voi myöskään väheksyä muiden Likiliike-yritysten kanssa verkostoitumista ja vertaistukea.

Millä tavalla Likiliikkeet poikkeavat muista Sodankylässä toimivista yrityksistä?

– Välttämättä ei Likiliikkeeseen kuuluvan tarvitse sen enempää poiketa siihen kuulumattomasta toimijasta, mutta kyllä toiminnassa mukana oleva osoittaa kannattavansa paikallisuutta, palveluiden säilymistä ja jopa kotiseuturakkautta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Miksi sodankyläläisen kannattaa suosia Likiliikkeeseen kuuluvia yrityksiä, vaikka tuotteita saisi mahdollisesti edullisempaan hintaan tilaamalla netistä?

– Kaupungistuminen on viimeisten vuosikymmenten megatrendi. Kaikki toimet, jotka mahdollistavat palveluiden säilymisen myös maaseututaajamissa, varmistavat että voimme itse valita asuinpaikkamme muuallakin kuin noissa väkeä imevissä kaupungeissa. Likiliike on ehkä suurin ikinä tehty yksittäinen toimi palvelukatoa vastaan, joten likiliikkeiden palveluita kannattaa todellakin käyttää.

Mikä on Arctic Engineeringin paikallinen erikoisuus, jota ei ole mahdollista ostaa muualta?

– Mitään yksittäistä erikoistuotetta meillä ei ole, mutta esimerkiksi korjaamomme palvelukonseptin huoltovideoineen olemme vieneet valtakunnallisestikin edistykselliselle tasolle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Millaisena näette yrityksenne tulevaisuuden?

– Hyvänä. Palveluille on tarvetta, ja näkymät ovat valoisat. Ainoa pieni harmaa pilvi on työvoiman saatavuuden haasteet. Tällä hetkellä asia on meillä kunnossa, eikä työvoiman tarvetta ole, mutta alueellinen työvoimapula on kiistaton ongelma monien yritysten kehityksen kannalta.

Yrityksenne terveiset asiakkaillenne ja Sodankylän muille yrittäjille?

– Sodankylä on täynnä mahdollisuuksia, ja upea paikka asua.

– Positiivisuutta ja kehitysmyönteisyyttä tarvitaan että se pysyy sellaisena.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä