5 parasta pihaleikkivälinettä 1 - 3 -vuotiaille lapsille

Jos perheessäsi tai lähipiirissäsi on touhukas taapero, kannattaa pihan toiminnot miettiä myös hänen tarpeidensa mukaan.

Tässä artikkelissa esittelemme 5 parasta pihaleikkivälinettä 1 - 3 -vuotiaille lapsille turvallisiin, mutta hauskoihin pihaleikkeihin!

1. Pihaleikkivälineiden klassikko on hiekkalaatikko

Pienten lasten pihaleikkien klassikko on hiekkalaatikko, joka mahdollistaa monenlaiset leikit. Hiekkaa voi kaivella, ja muottien täyttäminen kehittää motorisia taitoja. Erilaiset hiekkalelut mahdollistavat niin rakentelu-, auto- kuin mielikuvitusleikitkin. Pienimmät hiekkalaatikot ovat käteviä 1-vuotiaille pienokaisille, kun taas paljon kävelevä 3-vuotias kaipaa todennäköisesti jo suurempaa leikkialuetta.

Joskus hiekkaa ehkä päätyy vähän taaperon suuhunkin, joten hiekkalaatikon siisteydestä kannattaa huolehtia. Voit ratkaista tämän ongelman hankkimalla kannellisen hiekkalaatikon, joka estää roskien ja eläinten pääsyn hiekkalaatikolle. Pihallesi sopivan hiekkalaatikon sekä siihen tarvittavan hiekan voit tilata helposti Hobby Hallin verkkokaupasta.

2. Tätä leikkivälinettä ei ihan joka pihalta löydykään

Monet saattavat olla siinä luulossa, että liukumäkeä ei voi laittaa omalle pihalle. On totta, että isommille lapsille tarkoitettu, maahan kiinnitetty liukumäki, voi olla haastava asentaa omalle pihalle. Pienille lapsille tarkoitetut liukumäet sen sijaan sopivat lähes kaikille pihoille.

1 - 3 -vuotiaille lapsille tarkoitetut liukumäet eivät yleensä vaadi kiinnitystä maahan. Liukumäen voi siis hankkia myös sisätiloihin! Kun valitset taaperolle liukumäkeä, muista tarkistaa muun muassa liukumäen painoraja ja suositusikä.

3. Paras pihaleikkiväline 1 - 3 -vuotiaille lapsille kesällä

Mikä olisi hauskempaa tekemistä aurinkoisena kesäpäivänä kuin uima-altaassa pulikointi! Uima-allasta voi käyttää myös vaikkapa lelufiguurien kylvettämiseen tai muihin mielikuvitusleikkeihin.

1 - 3 -vuotiaille riittää hyvin pieni allas, jonka syvyys on matala. Uima-altaan valinnassa kannattaa huomioida turvallisuus sekä käytännöllisyys: mieti, miten altaan saa puhdistettua ja missä säilytät allasta talvella.

4. Pihaleikkiväline, joka sopii erityisesti puustoiselle pihalle

Jos pihalla ei ole isoa nurmialuetta, mutta sen sijaan puita on runsaasti, on silloin keinu sopiva valinta pihaleikkivälineeksi. Perinteisin 1 - 3 -vuotiaille sopiva keinu on “vauvakeinu”, jossa lapsi istuu tuolimaisessa kehikossa. Jalkojen yläpuolella oleva aisa estää keinusta putoamisen.

Taaperoille sopivia keinuja on muitakin malleja, joista osa on vauvakeinua pitkäikäisempiä. Joissain keinuissa on vauvakeinun vieressä istuinpaikka aikuiselle. Markkinoilla on myös keinuja, johon mahtuu useampi pieni lapsi samaan aikaan. Tällainen keinu on must-have esimerkiksi kaksosille. Puun sijasta keinun voi asentaa myös maahan kiinnitettävään telineeseen, mikäli pihalla on tarpeeksi tilaa ja maaperä on sopiva telineen tolpille.

5. Leikkimökki ei ole vain leikkimistä varten

Hiekkalaatikon ohella toinen kotipihojen leikkivälineklassikko on leikkimökki. Leikkimökissä onnistuvat kauppa-, koti- ja monet muut mielikuvitusleikit. Harva tulee kuitenkaan ajatelleeksi, että pihassa olevalla leikkimökillä on myös muita tärkeitä käyttötarkoituksia.

Paitsi että leikkimökki lisää pienten lasten leikkimahdollisuuksia ja siten viihtyvyyttä kotipihalla, tarjoaa mökki myös varjoa ja suojaa auringonpaisteelta. Leikkimökissä voi hyvin säilyttää lasten pihalelut, jolloin leluja varten ei tarvitse varastoa tai erillistä säilytyslaatikkoa.

Leikkimökki on pitkäikäinen, sillä sillä on paikkansa vielä kouluikäistenkin leikeissä. Jos pihalle ei halua hankkia kiinteää, puusta rakennettua mökkiä, markkinoilla on myös kevyempirakenteisia siirreltäviä mökkejä ja leikkitelttoja. Voit tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin Hobby Hall -verkkokaupan sivuilla.

Mikä on paras pihaleikkiväline 1 - 3 -vuotiaille lapsille?

Kun olet tekemässä hankintoja pihaan taaperoita ajatellen, valitse leikkivälineet lasten mieltymykset huomioiden. Ota huomioon pihassa oleva tila ja maan pinnanmuodot. Tarkista, että pihaleikkivälineet ovat turvallisia ja että niiden käyttö on mukavaa. Erillisen aurinkovarjon hankkiminen esimerkiksi hiekkalaatikon tai uima-altaan ylle voi olla tarpeen.

Pihaleikkivälineitä hankkivat usein 1 - 3 -vuotiaiden vanhemmat, mutta ne ovat myös kivoja lahjoja pienille lapsille. Pihan toiminnallisuuksiin kannattaa panostaa myös silloin, jos vuokraat loma-asuntoa tai -mökkiä perheille. Lapsiperheet arvostavat lomakohteessa valmiina olevia leluja ja monipuolisia leikkivälineitä.

Tässä artikkelissa esiteltyjä pihaleikkivälineitä voit tilata kätevästi Hobby Hallin sivuilta. Saat kaikki haluamasi pihaleikkivälineet samalta sivustolta nopeasti toimitettuna.