Laadukas ja tyylikäs pussilakanasetti kruunaa makuuhuoneen

Tyylikäs pussilakanasetti on avainasemassa luomassa raikasta ja levollista tunnelmaa makuuhuoneeseen. Kevään tullen saatat haluta sisustaa makuuhuoneen vaaleammilla väreillä. Tai jos haluat satsata ajattomiin klassikoihin, voisivat esimerkiksi Marimekko-pussilakanat olla hyvä valinta. Lue vinkit tyylikkään ja samalla laadukkaan pussilakanasetin valintaan!

Tyylikäs pussilakanasetti on saanut vaikutteensa 70-luvulta

Keväällä värimaailma vaihtuu sisustuksessa yleensä vaaleampaan, kuten pastellisävyihin. Keväällä 2023 trendaavia värejä sisustuksessa ovat esimerkiksi burgundi ja eri beigen sävyt. Murretut vihreät sekä tietyt punaisen ja keltaisen sävyt ovat myös pinnalla.

Sisustuksessa suositaan 70-luvulta inspiraationsa saaneita isoja graafisia kuvioita ja pyöreitä muotoja. Pussilakanoissa tällaisia tarjoavat Marimekko. Myös Vallilan kevään mallistot kannattaa vilkaista. Löydät Marimekon ja Vallilan pussilakanasettejä Hobby Hall -verkkokaupasta.

Näin tunnistat laadukkaan pussilakanasetin

Tyylikkyyden lisäksi pussilakanasetin tulee tietysti olla laadukas ja kestää käytössä. Laadukkaat pussilakanat ovat tärkeä osa hyviä yöunia. Kun olet ostamassa pussilakanasettiä, kiinnitä huomiota näihin seikkoihin:

1. Materiaali on tärkeimmässä roolissa

Laadukkaat pussilakanat valmistetaan yleensä korkealaatuisista materiaaleista, kuten esimerkiksi egyptiläisestä puuvillaperkaalista tai pellavasta. Nämä materiaalit ovat pehmeitä, hengittäviä ja kestäviä.

Vältä pussilakanoissa halpoja synteettisiä materiaaleja, jotka voivat tuntua epämukavilta ja huonontaa unenlaatua. Jos kaipaat kevyttä materiaalia, testaa puuvillasatiinista valmistettua pussilakanaa. Niitä on tarjolla esimerkiksi Hobby Hall -verkkokaupassa Tekstiilikompaniin mallistossa.

2. Langantiheys kertoo laadusta

Pussilakanan langantiheys on tärkeä tekijä sen kestävyydessä ja pehmeydessä. Mitä korkeampi langantiheys, sitä pehmeämpi ja kestävämpi pussilakana on. Hyvä langantiheys on yleensä yli 200 lankaa tuumaa kohti.

3. Miellyttävä tunne iholla paljastaa laadukkaan pussilakanasetin

Laadukkaat pussilakanat tuntuvat pehmeiltä ja miellyttäviltä ihoa vasten. Niiden pinta on sileä ja tasainen ilman epätasaisuuksia.

Kun olet ostanut uuden pussilakanan, kannattaa se pestä ennen käyttöä, jotta mahdolliset kemikaalit ja epäpuhtaudet poistuvat ja materiaali tuntuu pehmeältä. Tarkista pesulämpötila pesuohjeesta.

4. Laadukas pussilakanasetti kestää pesukerrat nyppyyntymättä

Laadukkaat pussilakanat ovat kestäviä ja säilyttävät hyvän kuntonsa useista pesukerroista huolimatta. Pussilakanat eivät nyppyynny tai haalistu helposti. Vuodevaatteet olisi hyvä pestä noin kahden viikon välein.

5. Tarkista pussilakanasetin koko ja istuvuus

Hyvä pussilakana istuu hyvin peiton päälle eikä rypisty tai vedä peittoa ruttuun yön aikana. Valitse oikean kokoinen pussilakana peiton koon mukaan. Myös tyynyjen koko voi vaihdella, joten tarkista myös se ennen pussilakanasetin hankkimista.

6. Laadukas ja tyylikäs pussilakanasetti maksaa yleensä enemmän

Laadukkaat pussilakanat eivät välttämättä ole halpoja, mutta niiden korkea laatu ja kestävyys tekevät niistä hyvän sijoituksen pitkällä aikavälillä. Halvemmat pussilakanat saattavat vaikuttaa houkuttelevilta hinnaltaan, mutta ne eivät yleensä kestä yhtä hyvin ja niiden käyttöikä voi olla lyhyt.

Tyylikkyyden osalta on varminta satsata laadukkaisiin yksivärisiin pussilakanoihin, jotka näyttävät aina hyvältä. Toinen vaihtoehto on panostaa tunnetun brändin haluttuihin kuoseihin. Silloin ei haittaa, vaikka kyllästyisit kuosiin jossain vaiheessa, sillä saat pussilakanasettisi todennäköisesti myytyä eteenpäin.

Tyylikäs pussilakanasetti voi löytyä verkkokaupasta tai kivijalkamyymälästä

Laadukkaiden pussilakanoiden tunnistaminen vaatii huolellista tarkastelua materiaalien, tiheyden, käsituntuman, kestävyyden, istuvuuden ja hinnan osalta. Kun löydät hyvän pussilakanasetin, voit nauttia paremmista yöunista pitkään.

Tyylikäs pussilakanasetti on keväällä 2023 todellakin jotain muuta kuin harmaa. Muodissa ovat suuret graafiset kuviot 70-luvulta ja murretut värit sekä beigen ja ruskean sävyt. Ajattomiin klassikoihin satsaavan kannattaa hankkia yksivärinen laadukkaasta materiaalista tehty pussilakanasetti. Toinen vaihtoehto on valita pussilakanasetti suositun brändin tyylitietoisesta ja laadukkaista materiaaleista valmistetusta mallistosta.

Erilaisia pussilakanasettejä voi vertailla helposti verkkokaupoissa. Hobby Hall -pussilakanasetit sisältävät muun muassa tiedon langan tiheydestä, joka on olennainen vertailtaessa settien laadukkuutta.

Jos haluat päästä tunnustelemaan pussilakanoiden materiaalia käsin, tee shoppailureissu valmistajien kivijalkaliikkeisiin. Esimerkiksi Vallilan myymälän löydät Vantaalta ja Marimekolla on myymälät muun muassa Turussa ja useissa paikoissa Helsingissä. Majoituksen shoppailureissusi ajaksi löydät kätevästi Turku hotellit tai Hotellit Helsinki -sivuilta.

Kauniita unia tyylikkäissä ja laadukkaissa pussilakanoissa!