K-Market LevinPoron kauppias vaihtuu vappuna

Sirkan kylässä viisi vuotta K-Market LevinPoroa vetänyt Pirre Mahlberg on päättänyt suunnata uudelle uralle. Uutta jatkajaa kaupalle etsitään vielä.

K-Market LevinPoroon etsitään uutta kauppiasta.

Viimeiset viisi vuotta K-Market LevinPoron kauppiaana on ollut työteliästä aikaa. Mahlbergin aloittaessa kaupan liikevaihto oli alle 1,3 miljoonaa, mutta hipoo nyt jo kahta miljoonaa. Liikevoitto on peräti kolminkertaistunut.

Yhdelle ihmiselle työtä on kuitenkin paljon. Mahlberg yritti löytää avukseen myymäläpäällikköä, mutta edes kolme rekrytointikierrosta ja kilpailukykyinen palkka ei tuottanut toivottua tulosta. Mahlbergin mukaan moni potentiaalinen hakija ei ollut sittenkään valmis muuttamaan Leville pysyvästi. Myös huono asuntotilanne vaikeutti rekrytointia.

Nyt K-Market LevinPorolle etsitään siis jatkajaa.

– Päätöksen takana on monien vuosien aikana kasvanut väsymys, Mahlberg toteaa.

Positiivisia tulevaisuudennäkymiä

Kauppapaikkana K-Market LevinPoro on Mahlbergin mukaan todella hyvä. Sen sijainti on loistava ja tulevaisuudessa vielä parempi, kun tunturikeskus laajenee kaupan suuntaan.

Myös lainsäädännössä on lähitulevaisuudessa menossa läpi positiivisia muutoksia.

– Viinit vapautetaan ruokakauppoihin ja myös mietoja alkoholeja saa alkaa toimittamaan asiakkaille verkkokauppaostosten yhteydessä kotiin ja mökeille saakka. Ruuan verkkokauppa tulee kokemaan järisyttävän uudistuksen ja sesonkikohteissa tälle on erityisesti kysyntää, Mahlberg kertoo.

Levillä haasteita tuo kuitenkin ruokakaupan vahva sesonkipainotteisuus.

– Tähän tarvitaan sellainen kauppias, jolla on ymmärrystä ja osaamista rajuista myyntivaihteluista. Itse näkisin, että tämä on hyvä mahdollisuus pariskunnalle, joka voisi jakaa vastuun kaupan pyörittämisestä.

Toistaiseksi sopivaa jatkajaa ei ole kuitenkaan löytynyt. Mikäli uutta kauppiasta ei löydy, kaupassa alkaa 8. huhtikuuta alennusmyynti, jolloin tietyt tuotekategoriat myydään 10 prosentin alennuksella.

Mahlbergin viimeinen työpäivä kauppiaana koittaa vapun aattona.

– Toivon, että kaupalle löytyy kokenut ja sesonkia ymmärtävä kauppias. Minulla on täällä mahtava henkilökunta ja mielelläni siirrän heidät vanhoina työntekijöinä uuden kauppiaan palvelukseen.

Pitkän kauppiasuran tehnyt Pirre Mahlberg toimii jatkossa isännöintialalla. – Toivon, että minuun otetaan reippaasti yhteyttä ja pyydetään tarjouksia isännöintipalveluista, hän sanoo.

Uudet tuulet puhaltavat

Kiireisen päivätyön rinnalla Mahlberg on jo kohta kahden vuoden ajan opiskellut itselleen uutta ammattia. Kesäkuussa hän valmistuu virallisesti isännöitsijäksi.

Mahlbergin uusi yritys, Tunturi-Lapin Isännöintipalvelu Oy on jo hyväksytty Suomen Isännöintiliitto ry:n jäseneksi.

– Olen koulutukseltani tradenomi, mikä tuo hyvän pohjan isännöintiin ja olen nyt opiskellut ammattitutkinnon siihen rinnalle, hän kertoo.

Tunturi-Lapin Isännöintipalvelun toimialuetta on koko Lappi, ja asiakkaina voivat olla niin asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöt kuin hotellikiinteistötkin. Myös uudiskohteiden isännöinti onnistuu aivan rakennusprojektin alkumetreistä lähtien.

Palveluita löytyy myös yksityishenkilöille.

– Ensimmäiset investointini olivat lämpökamera ja kosteusmittari, joten jos arveluttaa, että pitäisikö ryhtyä remonttiin, niin näillä laitteilla se on mahdollista todentaa, Mahlberg sanoo.

Sinustako uusi K-kauppias K-Market LevinPoroon? Mikäli kiinnostuit, ole yhteydessä Pirre Mahlbergiin, birgitta.mahlberg@k-market.com

Tunturi-Lapin Isännöintipalvelu

Pirre Mahlberg, isännöitsijä-yrittäjä

isannoitsija@tlip.fi

p. 050 5520 403

www.tunturilapinisannointipalvelu.fi