Paikallisuutiset
Kaksi viikkoa vain suomalaista ruokaa -kampanja haastaa mukaan kotimaisen ruuan pariin
Kaksi ensimmäistä viikkoa maaliskuusta on varattu vuosikausia suomalaisen ruuan viikoiksi. Vuonna 2013 ensimmäisen kerran järjestetty Kaksi viikkoa vain suomalaista ruokaa -kampanja lähti nostamaan esille kotimaista ruoantuotantoa, mutta myös haastamaan ruoanvalmistajia ruuan alkuperän osalta avoimuuteen. Nyt jo 9. kerran järjestettävä ”Kaksi viikkoa vain suomalaista ruokaa” haastaa jälleen meistä mukaan tukemaan suomalaista ruuantuotantoa 1.-14.3.2021.
– Paljon on näiden vajaan kymmenen vuoden aikana tapahtunut. Lainsäädäntöämme ja asetuksia on uudistettu tukemaan kotimaista ruokaa ja ruuan alkuperän esille saantia, mutta paljon on myös tapahtunut asenteissa. Itse uskonkin, että vielä velvoitteita isompi merkitys on ollut avoimuutta ja läpinäkyvy