Paikallisuutiset

Lapinlehmän erityislaatu uuden tutkimuksen kohteena

Lapin yliopiston Arktinen keskus, Luonnonvarakeskus ja Ammattiopisto Lappia tutkivat yhdessä lapinlehmään perustuvan erikoistumisen mahdollisuuksia osana pohjoisia elinkeinoja. Hankkeessa yhdistetään yliopistollista tutkimusta käytännön kehittämistyöhön ja tuotetaan uutta tietoa Lapin alkuperäisrodun lapinlehmän erityispiirteistä ja lihan ja maidon ominaisuuksista.

Hankkeen osallistavassa tutkimuksessa tärkeää on yhteistyö maakunnan karjatilallisten kanssa. Toiminta käynnistyy tiloille suunnatulla tiedonkeruulla ja haastatteluilla. Tämän tiedon pohjalta aloitetaan liha- ja maitonäytteiden keruu lapinlehmäkarjasta ja vertailuaineistona käytettävistä valtarotuje

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä