Modernia erillistaloasumista Sodankylään – Jeesiöjoen rantaan rakentuvat uudiskohteet ovat nyt ennakkomyynnissä

Asunto-osakeyhtiömuotoisessa erillistaloasumisessa yhdistyvät rivitalo- ja omakotitaloasumisen parhaat puolet, kuvailee kehitysjohtaja Leo Paaso Rakennuspalvelu Kokko Oy:stä.

Kymmenestä erillistalosta muodostuva taloyhtiö As Oy Sodankylän Metsävainio rakennetaan Jeesiöjoen rantaan osoitteeseen Metsävainiontie 8. Havainnekuva: Arkadi Arkkitehdit Oy.

Sodankylän kirkonkylän keskustan välittömään läheisyyteen Jeesiöjoen rantaan suunniteltu erillistalohanke on edennyt ennakkomyyntivaiheeseen.

Rakennushankkeen perustajaurakoitsijana toimii oululainen pitkän linjan rakennusliike Rakennuspalvelu Kokko Oy ja uudiskohteiden myynnistä vastaa paikalliset asuntomarkkinat läpikotaisin tunteva Helmikodit LKV Oy.

Rakennuspalvelu Kokon kehitysjohtaja Leo Paaso kertoo, että rakennusliikkeellä on jo useiden vuosien kokemus asunto-osakeyhtiömuotoisten erillistalojen rakentamisesta.

– Erillistaloissa yhdistyvät hyvät puolet rivitalo- ja omakotitaloasumisesta. Erillistalothan ovat omia yksiköitään omine pihoineen, mutta tontin hallinnasta vastaa taloyhtiö, joka myös huolehtii kiinteistöhuollosta, kuten lumitöistä ja jätehuollosta, Paaso kuvailee.

Huippusijainti jokirannassa

Kiinteistövälittäjä Kaisu Mikkola Helmikodeilta on innoissaan päästessään myymään Metsävainiontielle rakentuvia uudiskohteita.

– Tämähän on aivan huippusijainti, sillä keskustaan tulee alle kaksi kilometriä ja tässä ympärillä on mahtavat ulkoilumaastot, hän sanoo.

Yhtiössä on 87 ja 105,5 neliön kokoisia yksikerroksisia erillistaloja. Asuntojen lämmitysmuotona on kaukolämmöllä lämpenevä vesikiertoinen lattialämmitys, joka sisältyy vastikkeeseen.

Asuntoihin tulee Puustellin kalusteet, ja ostajien on mahdollista valita muun muassa haluamansa keittiön tasot, kaappien ovet ja vetimet.

Kaikissa asunnoissa on mahdollisuus suurempaan ja avarampaan olohuoneeseen yhdistämällä yksi makuuhuone osaksi olohuonetta. Jokaiseen asuntoon on myös mahdollista laittaa lisävarusteena tulisija. Havainnekuva: Arkadi Arkkitehdit Oy.

Huoletonta asumista

Asunto-osakeyhtiömuotoinen erillistaloasuminen on Sodankylässä vielä täysin uutta. Leo Paaso ja Kaisu Mikkola löytävät siitä paljon hyviä puolia.

– Seinänaapureita ei ole ja jokaisen asunnon yhteydessä on oma autokatos, eli kun tulee vaikka ruokakaupasta, niin ruokakassien kanssa pääsee autolta suoraan kotiovelle, Paaso sanoo.

Taloyhtiössä oman asunnon voi myös huoletta jättää pidemmäksi ajaksi tyhjilleen, ilman että se kiinnittäisi epätoivottua huomiota tai lumityöt jäisivät kokonaan tekemättä.

– Tämä on sellaista huoletonta ja turvallista asumista, joka sopii moniin eri elämäntilanteisiin, Mikkola tiivistää.

Jos kiinnostuit, ole yhteydessä Kaisu Mikkolaan, p. 044 767 0061, kaisu.mikkola@helmikodit.fi tai Leo Paasoon, p. 040 835 6428, leo@rakennuspalvelukokko.fi.

Rakennuspalvelu Kokko Oy on vuonna 2009 perustettu oululainen perheyritys, joka työllistää yli 30 rakentamisen ammattilaista.

Helmikodit LKV Oy on ammattitaitoinen laillistettu kiinteistönvälitystoimisto, joka välittää kiinteistöjä Rovaniemellä, Sodankylässä, Luostolla ja Pyhällä.

Palvelut lähialueella

•Useita päivittäistavarakauppoja 2 km säteellä

•Keskustan palvelut 2 km

•Linja-autoasema 2,2 km

•Kevitsan kaivos 45 km

•Hyvinvointikeskus Sopukka 600 m

•Tähtikunnan koulu ja lukio 2,7 km