Muualta Lapista

Urosteeren ja urosmetson latvalinnustus alkaa keskiviikkona: Riistakeskus pyytää metsästäjiltä malttia

Teerikannat ovat vahvistuneet Koillismaalla ja koko Pohjois-Pohjanmaan alueella. Teeriä näkyy monin paikoin Kuusamossa koivujen latvoissa istumassa. Kuva: Markku Myllylä

Urosteeren ja urosmetson latvalinnustus on sallittua 10.–31. tammikuuta muun muassa Lapissa, lukuun ottamatta Enontekiötä ja Utsjokea. Talvinen latvalinnustus oli pitkään kielletty kanalintukantojen heikkouden vuoksi, mutta viisi vuotta sitten se sallittiin jälleen. Perusteena on ollut kantojen myönteinen kehitys monissa maakunnissa.

Riistakeskus pyytää metsästäjiltä malttia latvalintumetsästykseen, jotta nousussa olevia teeri- ja metsokantoja ei verotettaisi liiallisesti. Lintutiheyden voivat vaihdella paikallisesti paljon.

– Vastuunkantamista on myös metsästäjien vuotuinen ponnistus riistalaskennoissa. Viime kesänä laskettiin jälleen lähes tuhat riistakolmiota. Kattavan laskentatiedon avulla varmistetaan metsästyksen kestävyys, riistapäällikkö Mikael Luoma Suomen riistakeskuksesta kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Latvalinnustuksessa liikutaan yleensä suksilla hiihdellen ja tähyillään puihin ruokailemaan nousseita lintuja. Puissa ruokailevia lintuja on usein haastavaa lähestyä ampumaetäisyydelle, hän kertoo.

Ilmoita asiavirheestä