Millainen matto lemmikkieläinperheeseen?

Lemmikkieläinperheessä maton valinnassa kannattaa ottaa huomioon useita tekijöitä, jotta matto on juuri sopiva perheen tarpeisiin ja se kestää hyvin kulutusta ja on helppo pitää puhtaana. Materiaalin ja helppohoitoisuuden lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös maton kuviointiin tai kuviottomuuteen, täysin yksivärisestä kuviottomasta matosta nimittäin erottuu helpommin likatahrat, kuin vivahteikkaan värisestä matosta. Seuraavaksi käymme läpi neljä erilaista mattolaatua, jotka ovat kaikki erinomaisia lemmikkieläimellisiin perheisiin, mutta silti ominaisuuksiltaan keskenään hyvin erilaiset. Näiden ominaisuuksien pohjalta on helpompi miettiä mikä mattolaatu täyttäisi juuri parhaiten ne omat tarpeet ja vaatimukset maton osalta. Kaikkia näitä esiteltyjä mattolaatuja löydät Tuppu-Kalusteen verkkokaupasta edullisin hinnoin ja nopealla toimituksella.

1. Ensimmäinen suosittu vaihtoehto lemmikkieläinperheiden keskuudessa on kova- ja sileäpintainen sileäksi kudottu matto. Suurin osa niistä on valmistettu helppohoitoisesta polypropeenista. Materiaalin ja sileän pinnan ansiosta maton voi puhdistaa helposti esimerkiksi nihkeällä mopilla pyyhkimällä, jolloin joka sotkusta ei ole vielä aihetta pestä mattoa kokonaan. Myös roskat ja karvat lähtevät maton sileältä pinnalta vaivattomasti. Tiukkaan kudottu pinta on hyvä vaihtoehto myös kissallisiin perheisiin, sillä kissan kynnet eivät pääse kovin helposti aukaisemaan maton pintaa auki tehden siitä epäsiistin näköistä. Sileäksi kudotuista matoista löytyy runsaasti eri kuoseja eri sisustustyyleihin ja makuihin. Sileäksi kudotuista matoista löydät myös vaihtoehtoja sekä liukumattomalla pohjalla että tavallisella kudotulla pohjalla. Liukumaton pohja on erittäin käytännöllinen esimerkiksi hyvin vilkkaiden lemmikkien kanssa tai tiloissa, joissa liikutaan paljon.

Pellavan värinen Iiris sileäksi kudottu matto on erinomainen valinta perheisiin, joissa on koiria tai kissoja.

2. Toinen suosittu, joskin ehkä yllättäväkin vaihtoehto lemmikkieläinperheeseen, on lyhyt- ja tiivisnukkainen plyysimatto, joka on käsitelty antistaattiseksi. Tiivisnukkainen matto pitää karvat ja liat maton pinnalla, josta ne on helppo puhdistaa imurilla tai tarvittaessa tekstiilinpuhdistusaineella. Plyysimaton helppohoitoisuutta lisää useimmille niistä tehty heatset-käsittely, jolla maton pinnasta saadaan helppohoitoisen sileä ja antistaattinen, jolloin eläinten karvatkaan eivät sähköisenä jää mattoon kiinni, vaan ne on helppo imuroida mattosuulakkeen kanssa pois matosta. Toisinaan maton voi pyyhkäistä myös esimerkiksi kumisella lattiankuivauslastalla, joka poistaa viimeisetkin eläinten karvat matosta tehokkaasti. Käytännöllisyyden lisäksi pehmeä plyysimatto on usein myös itse perheen lemmikkien mieleen.

Lyhyt- ja tiheänukkaisesta Naxos matosta poistat koiran karvat helposti imurilla!

3. Jos tilaan kaivataan todella kestävää ja erittäin helposti puhdistettavaa mattoa, on muovimatto erinomainen valinta. Tällaisia tiloja voivat olla esimerkiksi eteiset joihin lemmikit saapuvat kuraisine tassuineen ennen niiden puhdistusta tai vaikkapa ruokakulhojen läheiset alueet, mikäli lemmikillä on tapana saada sotkua laajemmalti aikaan syödessään. Muovimaton valinnassa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, että kyseinen matto on riittävän paksu ja jämäkkä, jotta se kestää kulutusta ja pysyy hyvin paikoillaan. Tuppu-Kalusteen valikoiman Narma muovimatot ovat laadukas ja kulutusta hyvin kestävä vaihtoehto!

Paksu ja ryhdissä pysyvä Norrby muovimatto on erinomainen valinta, mikäli matto likaantuu todella usein ja todella helposti.

4. Bukleematot ovat olleet pitkään suosittu valinta etenkin koiraperheissä, sillä niissä on maton hyvin paikallaan pitävä liukumaton pohja ja niistä löytyy paljon eri kokovaihtoehtoja ja kuoseja. Bukleematot ovat perinteisesti sellainen tuoteryhmä, josta löytyy mattoja niin harmonisen beigenä kuin räiskyvän värikkäinäkin. Bukleematot ovat myös helppohoitoisia, sillä ne voi vesipestä! Bukleematoissa on pinnassa silmukoita, jotka voivat purkautua esimerkiksi tarttuessaan teräviin kissan kynsiin. Tämän vuoksi bukleematto ei ole paras valinta kissatalouksiin.

Bukleematoista löydät paljon erilaisia vaihtoehtoja aina harmonisen harmaasta räiskyviin väreihin.

Tutustu Tuppu-Kalusteen verkkokaupan laajaan valikoimaan, ja löydä juuri se oikea matto tarpeisiisi. Riippumatta siitä, etsitkö helppohoitoista sileäksi kudottua mattoa, pehmeää plyysimattoa, kestävää muovimattoa vai tyylikästä bukleemattoa, meiltä löydät laadukkaat vaihtoehdot lemmikkieläinystävälliseen kotiisi.