Onko sinulla useita lainoja maksettavana? Lainojen yhdistäminen voi helpottaa taakkaasi

Lainojen hakemisesta verkossa on tullut viime vuosina yhä suositumpaa, erityisesti pienempien lainojen osalta. Itse asiassa jo useimmat suuret pankit ja muut rahoitusyhtiöt tarjoavat jonkinlaista pienlainaa tai luottoa. Kilpailu uusien asiakkaiden saamisesta on samaan aikaan kovaa, joten asiakkaat voivat usein löytää edullisia korkoja ja tarjouksia verkosta.

Verkossa onnistuu nykyisin myös lainojen yhdistäminen. Tämä sopii henkilöille, joilla on useita aiempia lainoja, joiden maksaminen teettää vaikeuksia tai hankaloittaa elämää. Lainat yhdistämällä hakija voikin selkeyttää talouden tilannettaan ja säästää rahaa maksamalla pienempää korkoa ja muita kuluja.

Säästöt voivat olla merkittäviä

Kun laitat lainasi yhteen, sinulla voi olla enemmän rahaa käytettävissäsi kuukausittain. Esimerkiksi Axolainan Yhdistä lainat -palvelussa lainojen yhdistäminen on turvallista ja helppoa, vaikket nettiä normaalisti käyttäisikään kuin uutisten lukemiseen tai laskujen maksamiseen. Edellytyksenä kuitenkin on, että hakijalla on verkkopankkitunnukset jostakin Suomessa toimivasta suuresta pankista, koska tunnistautuminen tehdään omilla pankkitunnuksilla.

Hyvä tapa käyttää säästyneet varat, on aloittaa säästösuunnitelma, joka auttaa selviämään myös talouden turbulensseista. Lainojen yhdistäminen onkin yksi tapa järjestää henkilökohtaista talouttaan. Ajan mittaan pienikin kuukausittain sivuun laitettu rahamäärä kasvaa, varsinkin, jos se sijoitetaan viisaasti. Sivuun laitettavalle rahalle on olemassa paljon erilaisia vaihtoehtoja, kuten säästötilit, rahastot ja osakkeet, joihin voit sijoittaa myös pienen summan kuukausittain.

Säästäminen hyödyttää talouttasi monin tavoin, ja lainojen yhdistäminen voi lisätä näitä etuja. Kun suunnittelet talouttasi, harkitse huolellisesti kaikkia vaihtoehtoja, jotta löydät itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Talouden suunnittelussa tulojen laskeminen on usein helppoa, mutta usein unohdetaan mihin kaikkea rahaa kulutetaankin vuoden mittaan. Kun näitä pieniä puroja yhdistetään, tuleekin niistä iso menoerä vuoden mittaan.

Mitä lainoja voi yhdistää?

Suuret hankinnat edellyttävät yleensä lainaa. Useimmiten lainaa otetaan kodin remontointiin, autoihin, veneisiin ja kodinkoneisiin. Lainoja ja osamaksusopimuksia yhdistämällä on hyvä mahdollisuus säästää rahaa. Näin voit välttää korkean koron maksamisen eri lainoista sekä kustakin lainasta erikseen perittävät maksut.

Nykyisten osamaksusopimuksiesi ja luottokorttiesi saldojen tarkistaminen on fiksu ajatus, kun aiot yhdistää lainasi. Usein uudesta lainasta perittävä korko on alhaisempi kuin osamaksusopimuksista ja luottokorteista maksettava korko. Kun olet laskenut yhteen kaikkien nykyisten lainojesi ja luottojesi kustannukset, voit kilpailuttaa tilanteesi netissä kätevästi. Voit saada eri rahoituslaitoksilta lainatarjouksia, joilla saat maksettua kaikki aiemmat lainasi pois.

Voi helpottaa tilannettasi monin tavoin

Ihmiset voivat ottaa nykyisin erikokoisia lainoja monilta eri lainanantajilta eri tarkoituksiin. Pidemmällä aikavälillä monenlaiset luotot, luottokortit ja osamaksusopimukset, voivat kuitenkin tulla melko kalliiksi. Jos kuitenkin yhdistät lainasi, sinun tarvitsee miettiä vain yhden lainan eräpäivää ja laskua sekä yhtä ainoaa korkoa.

Näin sinun on helpompi nähdä selkeä taloudellinen kuva ja ymmärtää velkasi todelliset kustannukset. Jos yhdistät lainasi, on sinun helpompi osoittaa myös pankeille ja lainanantajille, että taloutesi on kunnossa. Tämä on tärkeää, jos esimerkiksi haet tulevaisuudessa asuntolainaa.