Tervetuloa Itä-Lapin ensimmäisen tuulivoimapuiston avajaisiin 14. kesäkuuta

Wpd Suomi kutsuu lämpimästi kaikki kiinnostuneet Nuolivaaran tuulivoimapuiston avajaisiin 14.6.2024 klo 16–20.

Voimalat sijoittuvat Kemijärven puolella Kemijärven yhteismetsän ja Sallan puolella Metsähallituksen maille.

Wpd Suomen varatoimitusjohtaja ja hankekehitysjohtaja Mattias Järvinen on nähnyt monenlaisten tuulivoimapuistoalueiden valmistumisen, mutta hän pitää Nuolivaaraa todella ainutlaatuisena, yhtiön ylivoimaisesti eksoottisimpana tuulivoimapuistona, johon todellakin kannattaa tulla tutustumaan.

– Vaaramaisemien myötä 17 tuulivoimalaa näkyvät paikoin huonosti kaukomaisemassa, sillä ne jäävät nopeasti vaarojen pimentoon. Tätenkin vaaramaisemaan sijoittuva tuulivoimapuistoalue on todella mieleenpainuva näky, mitä kannattaa tulla katsomaan paikan päälle, hän sanoo.

Järvinen kehuu puiston valmistumisen yhteydessä useita paikallisia tahoja, jotka ovat osaltaan vaikuttaneet hankkeeseen: Esimerkiksi yhteistyö Kemijärven Yhteismetsän sekä Kemijärven kaupungin ja Sallan kunnan kanssa on sujunut mukavasti.

Yhteensä 1260 hehtaarin alueelle nousseiden 17 tuulivoimalan lisäksi projektiin kuului 32 kilometrin voimajohdon rakentaminen Fingridin kantaverkkoon Kellarijängän alueelle rakentuneelle sähköasemalle.

– Lapin alueelle rakentamisessa oli omat haasteensa. Pitkä kelirikkokausi vaikutti muun muassa kuljetuksiin, Järvinen sanoo.

Nuolivaaran alueen 17 tuulivoimalaa ovat kukin teholtaan 5,7 MW, ja ne tuottavat vajaat puoli prosenttia koko Suomen energiankäytöstä. Valmistuttuaan puistoalue säilyy wpd Suomen omistuksessa, ja wpd Windmanager vastaa tuulivoimaloiden teknisestä toimivuudesta sekä säännöllisistä huoltotöistä.

Nuolivaaran hankealue sijaitsee noin 25 kilometriä Kemijärven keskustasta koilliseen, Kemijärven kaupungin ja Sallan kunnan rajalla.

– Tuulivoimapuistolla on merkittävä taloudellinen vaikutus alueelle. Esimerkiksi Kemijärvi saa noin puoli miljoonaa euroa verotuloja Nuolivaarasta.

Wpd Suomi aikoo jatkossakin järjestää merkittävillä tuulivoimapuistoalueilla avajaisia puiston valmistuttua. Nuolivaaralla järjestetään avajaiset 14. kesäkuuta klo 16-20 yhteistyössä Business Kemijärven kanssa.

Ainutlaatuisessa perhetapahtumassa esiintyy muun muassa Leningrad Cowboys sekä Guitar Slingers -yhtyeissäkin aiemmin esiintynyt Jore Marjaranta. Päihteettömässä tapahtumassa yleisöä viihdyttää taikuri Juha-Matti Ristiharju ja juontajana on Tomi Tuominen. Luvassa on myös tekemistä nuorisolle ja perheen pienimmille, maukasta ruokaa ja juomaa.

Paikan päälle on säännölliset linja-autokuljetukset Sallan (Myllytie 2) ja Kemijärven keskustasta (Kuumaniemen tori). Kerrothan ilmoittautumislomakkeessa, mistä tulet mukaan bussikyytiin. Avajaisiin ei voi saapua omalla autolla.

Ilmoittaudu mukaan tästä.

Ilmoittautumisen yhteydessä on myös mahdollisuus ilmoittautua neljän tuulivoimalavierailun arvontaan. Lue lisää nettisivuillamme.

Lue tarkemmin Nuolivaaran tuulipuistosta.

Wpd Suomi Oy kuuluu wpd-konserniin, joka on yksi maailman johtavista tuulivoima-alan toimijoista. wpd Suomi Oy aloitti toimintansa 2007 ja kehittää maatuulivoimaprojekteja Suomessa. Toimistomme sijaitsevat Espoossa ja Oulussa.

Yhtiö etsii jatkuvasti uusia tuulivoima-alueita. Jos sinulla on tiedossa alue, mikä saattaisi sopia uuden tuulivoimaloiden alueeksi, ota rohkeasti yhteyttä.

Wpd on rakentanut tähän mennessä noin 3000 voimalaa, joiden yhteisteho riittäisi kattamaan lähes koko Suomen sähkön tarpeen. Konsernilla on toimintaa 31 maassa.