Jätekuormien maksaminen muuttuu ecoASEMILLA

Lapeco ottaa kesäkuussa käyttöön korttimaksut kaikilla ecoASEMILLAAN.

Kesäkuun ensimmäisestä maanantaista lähtien ecoASEMILLE tuotujen maksullisten jätteiden maksaminen hoituu laskun sijaan korttimaksulla.

Kesäkuun alussa jätekuormien maksaminen muuttuu kaikilla Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapecon ecoASEMILLA. Maanantaista, kesäkuun 3. päivästä alkaen kaikki ecoASEMILLE tuodut kotitalouksien maksulliset jätteet maksetaan korttimaksulla.

Aikaisemmin maksulliset jätteet on laskutettu kotitalouksilta jälkikäteen, mutta nyt laskutusvaihtoehto poistuu kotitalouksilta kokonaan. Jatkossa maksulliset jätekuormat maksetaan heti ecoASEMALLA asioinnin yhteydessä, ja maksutapoina on käytössä pankki- ja luottokortti.

Lapecon viestintäpäällikkö Aila Kauppila muistuttaa, että kotitalouksilla on edelleen käytössään vuosittainen kolmen kuution tai 700 kilon ilmaisraja, jonka jokainen kotitalous saa käyttöönsä jätehuollon perusmaksua vastaan.

– Eli myös jatkossa maksulliset jätekuormat voi tuoda joko perusmaksua vastaan saatavalla ilmaisrajalla tai sitten ne maksetaan korttimaksulla, Kauppila selventää.

Muista rekisteröityä!

Kotitalouksien ilmaisrajan hyödyntäminen vaatii etukäteen tehtävän rekisteröitymisen asiakastunnuksen luomiseksi. Rekisteröityminen tarvitsee tehdä vain kerran, ja se tapahtuu osoitteessa lapeco.wisemaster.fi.

Kirjautuminen palveluun edellyttää vahvaa tunnistautumista, kuten verkkopankkitunnuksia.

Samassa osoitteessa voi jatkossa seurata myös oman ilmaisrajan täyttymistä.

– Rekisteröitymisen yhteydessä luotu asiakaskortti kannattaa ladata talteen joko puhelimeen tai tietokoneelle, sillä jatkossa jätekuormien ilmaistuonti tapahtuu aina asiakkuuden tunnistuksella, Kauppila vinkkaa.

Kotitalouksien jätteet otetaan vastaan ecoASEMILLA myös ilman rekisteröitymistä, mutta tuolloin ilmaisraja ei ole käytössä.

Yrityksillä myös laskutusvaihtoehto

Kesäkuun 3. päivästä lähtien yritysten asiointi ecoASEMILLA vaatii aina etukäteen tehdyn rekisteröitymisen. Yritysasiakkaiden rekisteröityminen tapahtuu Lapecon asiakaspalvelun kautta.

Rekisteröinnin yhteydessä yritykselle luodaan asiakastunnus, minkä jälkeen yritysasiakkaiden maksutapoihin aktivoituu myös laskutusvaihtoehto.

Lopuksi viestintäpäällikkö Aila Kauppila muistuttaa, että ecoASEMIEN palvelut vaihtelevat toimipistekohtaisesti. Lähimmän aseman palvelut voi tarkistaa Lapecon verkkosivuilta.

Lue lisää: Rekisteröityminen ecoASEMAN ja ecoMOBIILIN asiakkaaksi

Rekisteröitymisen jälkeen palvelussa voi seurata oman ilmaisrajan täyttymistä.