Kevät herättää unelmoimaan – kilpailuta harkittujen hankintojen rahoitus Sortterilla

Kun aurinko sulattaa lumia ja talven ote väistyy, monesta alkaa näin kevään tullen tuntua, että myös suunnitelmiin ja haaveisiin riittää taas virtaa!

Joskus huolellisten laskutoimitusten jälkeen todetaan, että haaveiden toteuttamiseen tarvitaan ulkopuolista rahoitusta. Tällöin rahoituksen kilpailuttaminen varmistaa, ettei lainasta maksa ylimääräisiä kuluja tai liian korkeaa korkoa.

Hankintalistalla uusi auto vai haaveissa vene?

Kevät on auto-, kaksipyöräisten ja venehankintojen kulta-aikaa. Auton vaihtamiselle voi olla painaviakin perusteita, mutta yhtä kaikki harrasteauton hankkiminen voi olla välttämätöntä. Toisaalta jos ajaminen on enemmän harrastus, voi jäästä vapautuva asfaltti houkutella tutustumaan myös kaksipyöräisten maailmaan.

Tuhansien järvien maassamme myös paljon veneharrastajia. Jos lomansa onnistumisen haluaa varmistaa sadekelilläkin, voi olla hyvä kartoittaa veneistä sellaiset katetut versiot, joissa on myös yöpymismahdollisuus.

Moottoriajoneuvoja hankittaessa ulkopuolisen rahoituksen tarve kannattaa selvittää. Jos hankintaa suunnittelee liikkeen kautta, on heidän palveluvalikoimassaan useimmiten myös rahoitusvaihtoehtoja. Jos kuitenkin haluaa varmistaa, että rahoitus on mahdollisimman edullinen, kannattaa kilpailuttaminen hoitaa kotimaisen Sortterin lainavertailupalvelun avulla.

Suunnitelmissa matka tai kesämökki?

Koronavuosien myötä matkailu kotimaassa on virkistynyt ja edelleen pysynyt varsin suosittuna loma-aktiviteettina. Moni haluaakin edistää kestävien arvojen mukaista elämää myös matkailuun liittyvinä valintoina, ja ulkomaanmatkojen sijaan edelleen paljon suositaan matkailua kotimaassa. Kesämökin ostaminen, matkailuauton vuokraaminen tai erilaiset elämysmatkailupaketit ovat monen suomalaisen haaveissa.

Lomabudjetin voi rakentaa monen kokoiseksi. Pelkällä lainarahalla lomailu ei toki pohjaudu kestävään elämäntapaan, mutta virkistävän ja rentouttavan loman muistojen ja vaikutuksen tiedetään kantavan niin pitkälle, että lomailuun panostaminen koetaan tärkeäksi.

Moni kuitenkin työskentelee alalla, jossa niin kutsuttua loma- tai lomaltapaluurahakäytäntöä ei ole. Jos vuoden aikana on ollut yllättäviä menoja, jotka ovat kaventaneet lomakassaa, saattaa ulkopuolisen rahoituksen mahdollisuutta olla tarpeen selvittää.

Kilpailuttamalla rahoituksen voit säästää jopa 1 923 euroa

Onpa ulkopuolisen rahoituksen kohteena millainen hankinta tahansa, on lainan kilpailuttaminen osa järkevää talouden hallintaa. Lainojen kilpailuttaminen onnistuu helposti ja nopeasti kotimaisen ja luotettavan Sortterin lainavertailupalvelun kautta: saat yhdellä hakemuksella kilpailutettua kymmeniä lainanantajia ja säästät lainakustannuksissa.

Kun vertaillaan Sortterin palvelussa joulukuussa 2023 haettuja lainatarjouksia (lainasumma 8000–10000 e, laina-aika 60 kuukautta) keskenään, edullisimpien ja kalleimpien lainatarjousten kokonaiskustannusten keskimääräinen erotus oli 1 923 euroa.

Sortterin lainavertailupalvelussa hakemuksen jättäminen on helppoa ja nopeaa, ja parhaimmillaan laina on nostettavissa jopa samana päivänä. Muun muassa moottoriajoneuvojen kaupassa ennakkoon haetulla rahoituksella varmistaa, että kauppaa voi tehdä niin yksityisten kuin yritysten kanssa ja mielenkiintoiseen ajopeliin voi tarttua nopeallakin varoitusajalla.

Kotimainen Sortter panostaa kirjoittamansa sisällön laatuun ja ajankohtaisuuteen. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Tämän artikkelin on kirjoittanut sisällöntuottaja Virpi Rajala. Lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.